Welke functies biedt Sennac aan professionals en bedrijven en wat houdt dat in?

Bij Sennac bieden we een breed scala aan functies die zijn bedoeld om diverse projecten te kunnen “runnen”. Onze evaluatie sessies zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling en helpen je om je doelen helder te krijgen. Ontdek hoe onze Service jouw potentieel kunnen ontgrendelen en neem de stap naar een succesvolle toekomst.

.NET ontwikkelaar/ Developer

Een .NET developer is een softwareontwikkelaar die zich richt op het ontwikkelen van applicaties met behulp van het .NET-framework van Microsoft. Ze gebruiken voornamelijk programmeertalen zoals C#, VB.NET of F# om zowel desktop-, web- als mobiele applicaties te bouwen. .NET developers werken met verschillende technologieën binnen het .NET-ecosysteem, zoals ASP.NET voor webapplicaties, .NET Core voor platformonafhankelijke ontwikkeling, en Xamarin voor mobiele ontwikkeling. Ze zijn vaak bekend met databases zoals SQL Server, en werken met tools zoals Visual Studio. Deze ontwikkelaars creëren schaalbare, veilige en betrouwbare oplossingen voor verschillende platforms, vooral binnen zakelijke omgevingen.

Java Ontwikkelaar / Developer

Een Java developer is een softwareontwikkelaar die gespecialiseerd is in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van applicaties met de programmeertaal Java. Java developers werken vaak aan zowel desktop- als webapplicaties, mobiele apps (vooral Android), en Enterprise software. Ze hebben expertise in Java-gerelateerde frameworks zoals Spring, Hibernate en tools zoals Maven of Gradle voor projectbeheer. Daarnaast zijn ze vaak vertrouwd met databases, versiebeheersystemen zoals Git, en kunnen ze werken met zowel front-end als back-end technologieën. Java developers richten zich op schaalbare, platformonafhankelijke oplossingen en kunnen werken aan alles van eenvoudige apps tot complexe bedrijfsoplossingen.

Fullstack Ontwikkelaar/Developer

Een full stack developer is een veelzijdige softwareontwikkelaar die zowel de front-end als de Back-End van een applicatie kan ontwikkelen. Aan de front-end kant werkt hij met technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript om de gebruikersinterface en ervaring te bouwen. Aan de Back-End kant beheerst hij talen en tools zoals Python, Node.js, Ruby, of PHP voor serverlogica en databasebeheer, bijvoorbeeld met MySQL of MongoDB. Een full stack developer begrijpt ook hosting, beveiliging en API-integratie. Deze brede kennis maakt hem in staat om een volledige web- of mobiele applicatie zelfstandig te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.

Informatie Analist

Een informatieanalist is een professional die verantwoordelijk is voor het verzamelen, analyseren en vertalen van bedrijfsbehoeften naar rapportages om oplossingen te creëren. Hij of zij fungeert als schakel tussen stakeholders, zoals het management en de IT-afdeling, om ervoor te zorgen dat de technologie voldoet aan de zakelijke eisen. De informatieanalist onderzoekt bedrijfsprocessen, verzamelt vereisten, documenteert workflows en stelt functionele specificaties op. Daarnaast analyseert hij gegevens om inzichten te bieden die strategische besluitvorming ondersteunen. Door zowel de bedrijfscontext als technische kennis te begrijpen, draagt de informatieanalist bij aan het optimaliseren van processen en het succesvol implementeren van IT-projecten.

Business Analist

Een business analist is een professional die de bedrijfsprocessen, strategieën en behoeften van een organisatie onderzoekt en analyseert om verbeteringen voor te stellen. Hij of zij fungeert als brug tussen de business en IT, vertaalt zakelijke vereisten naar functionele specificaties en helpt bij het implementeren van oplossingen die waarde toevoegen. Business analisten analyseren data, identificeren inefficiënties, en adviseren over procesoptimalisaties of technologieën die de bedrijfsdoelen ondersteunen. Ze spelen een cruciale rol in het verbeteren van de prestaties van een organisatie door middel van strategische inzichten, veranderingsmanagement en het faciliteren van communicatie tussen stakeholders.

ERP in SAP en D365

Een ERP-consultant (Enterprise Resource Planning) is een specialist die organisaties helpt bij de implementatie, aanpassing en optimalisatie van ERP-systemen. Deze systemen integreren verschillende bedrijfsprocessen, zoals financiën, logistiek, HR en productie, in één softwareplatform. De ERP-consultant analyseert de bedrijfsbehoeften, configureert de software, en biedt advies om processen efficiënter te maken. Ze begeleiden bedrijven tijdens de migratie naar een nieuw ERP-systeem, trainen gebruikers, en zorgen ervoor dat de implementatie soepel verloopt. ERP-consultants hebben vaak kennis van populaire systemen zoals SAP, Oracle of Microsoft Dynamics en spelen een cruciale rol in bedrijfsprocesoptimalisatie.

ICT Beheerder

ICT Beheer verwijst naar het geheel van activiteiten en processen die gericht zijn op het onderhouden, ondersteunen en beheren van de IT-infrastructuur binnen een organisatie. Dit omvat het beheer van hardware, software, netwerken, databases en gebruikersaccounts, evenals het zorgen voor de beveiliging en continuïteit van IT-diensten. ICT-beheerders zijn verantwoordelijk voor het monitoren van systemen, het oplossen van technische problemen, het uitvoeren van updates, en het waarborgen van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van IT-resources. Het doel van ICT Beheer is om ervoor te zorgen dat de IT-systemen optimaal functioneren en voldoen aan de behoeften van de organisatie en haar gebruikers.

Agile Scrum Master

Een Scrum Master is een rol binnen het Scrum-team, verantwoordelijk voor het begeleiden van het team en het Scrum-proces. De Scrum Master zorgt ervoor dat het team de Scrum-principes en -praktijken volgt, verwijdert obstakels die de voortgang van het team belemmeren, en bevordert samenwerking en zelforganisatie binnen het team. Ze fungeren als coach en facilitator, met als doel het team te helpen zo efficiënt en effectief mogelijk te werken.

Agile Product Owner

Een Product Owner is een rol binnen het Scrum-team, die verantwoordelijk is voor het maximaliseren van de waarde van het product dat wordt ontwikkeld. De Product Owner beheert en prioriteert de product backlog, werkt nauw samen met belanghebbenden om de wensen en eisen te verzamelen, en vertaalt deze in duidelijke taken voor het ontwikkelteam. Ze zorgen ervoor dat het team werkt aan de zaken die de meeste waarde toevoegen voor de klant en het bedrijf. Zie bijlage CI/CD Integration.

Agile Coach

Een Agile Coach begeleidt teams en organisaties bij het toepassen van Agile werkwijzen. Ze leren Agile principes, ondersteunen teams bij procesverbetering en bevorderen een cultuur van samenwerking en flexibiliteit. Hun doel is om teams autonoom en efficiënt te laten werken, gericht op het leveren van klantwaarde.

Solution Architect

Een Solution Architect ontwerpt technische oplossingen die voldoen aan de zakelijke behoeften van een organisatie. Ze vertalen complexe vereisten naar schaalbare en efficiënte systemen, selecteren geschikte technologieën, en integreren bestaande systemen. Solution Architects werken nauw samen met ontwikkelaars en belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de oplossingen functioneel, toekomstbestendig en binnen budget en tijdlijnen blijven. Hun doel is om bedrijfsdoelen te ondersteunen met haalbare technische oplossingen.

Project manager, service manager, programma manager

Project- en programmamanagers zijn verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en uitvoeren van projecten of programma’s. Een projectmanager richt zich op een specifiek project met een duidelijk begin en einde. Ze bewaken deadlines, budgetten en kwaliteit, en coördineren teams om het project succesvol af te ronden. Een programmamanager beheert meerdere gerelateerde projecten die samen bijdragen aan bredere strategische doelen. Ze zorgen ervoor dat deze projecten goed op elkaar zijn afgestemd en efficiënt samenwerken.

Beide rollen vereisen sterke leiderschaps-, communicatie- en probleemoplossende vaardigheden. Ze beheren risico’s, communiceren met belanghebbenden en passen strategieën aan om doelen te bereiken.